Saopštenje: Otvorena II faza Novog studentskog doma

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković otvorio je danas u Podgorici II fazu Novog studentskog doma. Medijima se osim ministra Boškovića obratio Marinko Radulović u ime izvođača radova, konzorcijuma „LD Gradnja“ -“Ramel“, kao i student Suad Šabanović. Ukupna vrijednost radova iznosila je 355.195,91 EUR i radovi su se odnosili na zamjenu instalacija, kompletnu adaptaciju sanitarnih čvorova, kao i kompletnu zamjenu unutrašnjih vrata.

Ministar Bošković je kazao da se Ministarstvo može pohvaliti podizanjem standarda ne samo učeničkog i studentskog već, kako je dodao, ukupnog standarda školstva u Crnoj Gori. On je kazao da II faza Novog studentskog doma obuhvata 180 soba sa 516 kreveta, čiji su uslovi podignuti na značajno veći nivo.

Ministar je podsjetio da je plan Ministarstva da iduće godine krene sa realizacijom studentskog doma u Nikšiću jer su tamo, kako je pojasnio, kapaciteti i standardi ispod nivoa onoga što u Ministarstvu žele, a studenti zaslužuju.

Predstavnik konzorcijuma „LD Gradnja“ -“Ramel“, Mariko Radulović zahvalio je Ministarstvu prosvjete na saradnji i istakao da su radovi na rekonstrukciji II faze studenstskog doma završeni prije roka.

Studenat Suad Šabanović kazao je da je učinjeno dosta na poboljšanju postojećih objekata, kao i da su uslovi smještaja i kompletnog društvenog života u domovima svake godine sve bolji što potvrđuje sve veće interesovanje za mjesta u studentskim domovima.

Studenti su, prema njegovim riječima, uvijek bili pokretačka snaga jedne države i izrazio zadovoljstvo što država prepoznaje potrebe studenata i nastoji da tim potrebama odgovori.

Adaptacija II faze Novog studentskog doma realizovana je u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost” koji se finansira iz krediata Svjetske banke. Takođe, u okviru istog projekta tokom ljetnjeg raspusta 2014. godine izvedeni su radovi na 7 objekata studentskih domova u Podgorici, Nikšiću, Cetinju i Kotoru, i ukupan iznos uloženih sredstava je iznosio 993.726,43 EUR. Projektom su bili predviđeni manji građevinsko-zanatski, elektro i hidro-tehnički radovi, kao što je zamjena stolarije, parketa, podova, kao i radovi na sanitarnim čvorovima i zamjena instalacija.