Održan sedmi sastanak Upravljačkog odbora INVO projekta

Sedmi sastanak Upravljačkog odbora projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO“, kojim su predsjedavale ministarka nauke dr Sanja Damjanović i Mubera Kurpejović, direktorica Direktorata za visoko obrazovanje, u ime ministra prosvjete dr Damira Šehovića, održan je juče, 29. maja, u konferencijskoj sali hotela CentreVille

Sastanak je otvorila ministarka Damjanović zahvalivši svima na dosadašnjoj pozitivnoj saradnji. Ona je još jednom ukazala na značaj INVO projekta i značaj veze između visokog obrazovanja, nauke i inovacija, imajući u vidu da sam projekat donio Crnoj Gori jednu vrstu strukturne reforme, te doprinio uspostavljanju naučno-istraživačkog ekosistema. 

Na sastanku je projektni direktor, dr Darko Petrušić, članovima prezentovao aktivnosti koje su do sada realizovane kroz četiri projektne komponente: Reforme finansiranja visokog obrazovanja i uvođenje normi za obezbijeđenje kvaliteta, Razvoj ljudskih resursa kroz inicijative internacionalizacije, Uspostavljanje konkurentnog okruženja za istraživanja i upravljanje, monitoring i evaluacija projekta, kao i prioritete za naredni period.