REZIME PETOG ŠESTOMJESEČNOG NARATIVNOG IZVJEŠTAJA PROJEKTA BIO-ICT

Sve veća potreba za uključivanjem informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) u nauke o živim sistemima, radi postizanja njihovog punog potencijala, prepoznata je u crnogorskoj istraživačkoj zajednici kao mogućnost doprinosa sveukupnom ekonomskom razvoju zemlje. Ovo potkrijepljuje i činjenica da postoji ogroman prostor za upotrebu najnovijih ICT tehnologija u sektorima poljoprivrede i proizvodnje hrane, koji predstavljaju strateške razvojne prioritete zemlje.   

Više

REZIME ČETVRTOG ŠESTOMJESEČNOG NARATIVNOG IZVJEŠTAJA PROJEKTA BIO-ICT

Sve veća potreba za uključivanje informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) u nauke o živim sistemima, radi postizanja njihovog punog potencijala, prepoznata je u crnogorskoj istraživačkoj zajednici kao mogućnost doprinosa sveukupnom ekonomskom razvoju zemlje. Ovo potkrijepljuje i činjenica da postoji ogroman prostor za upotrebu najnovijih ICT tehnologija u sektorima poljoprivrede i proizvodnje hrane, koji predstavljaju strateške razvojne prioritete zemlje.   

Više

Objavljeni pobjednici nagradnog konkursa za izbor najboljeg eseja

Objavljeni pobjednici nagradnog konkursa za izbor najboljeg eseja na temu važnosti bioinformatike u Crnoj Gori koji je objavio prvi crnogorski Centar izvrsnosti u bioinformatici (BIO-ICT) na Univerzitetu Crne Gore.

 

Više

XXI MEĐUNARODNI NAUČNO-STRUČNI SKUP "INFORMACIONE TEHNOLOGIJE 2016"

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore tradicionalno organizuje XXI naučno-stručni skup INFORMACIONE TEHNOLOGIJE 2016 koji će se održati od 29. februara do 05. marta 2016. godine na Žabljaku. Glavni koorganizator ovogodišnjeg skupa je BIO-ICT Centar izvrsnosti.  

Više

Pages