19/04/2016

Drugi poziv za dostavljanje prijedloga projekata za grantove za institucionalno unapređenje

Ministarstvo prosvjete raspisuje drugi poziv za dostavljanje prijedloga projekata za grantove za institucionalno unapređenje crnogorskih ustanova visokog obrazovanja, u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost” – INVO, koji se finansira kreditom Svjetske banke. Rok za dostavljanje prijedloga projekata je do 24. juna 2016. godine.

Više
23/07/2015

PRVI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PROJEKATA za grantove za institucionalno unaprjeđenje

Ispod se nalazi Poziv za dostavljanje prijedloga projekata za grantove za institucionalno unaprjeđenje. 

 

Više
18/06/2014

DRUGI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA za potprojekte istraživanja i razvoja

U okviru INVO projekta, kroz projektnu Komponentu 3 (,,Uspostavljanje konkurentnog okruženja za istraživanje"), Ministarstvo nauke će podržati istraživače koji rade na crnogorskim univerzitetima, istraživačkim institutima, nezavisnim istraživačkim tijelima ili kompanijama koje su licencirane naučnoistraživačke ustanove upisane u Registar Ministarstva nauke, kako bi pokrenuli I&R potprojekat, zajedno sa drugim partnerima – kompanijama (iz Crne Gore ili inostranstva) i međunarodnim naučnoistraživačkim partnerima, registrovanim kao naučnoistraživačka ustanova, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom u svojoj zemlji.

 

Više
19/10/2013

Konkurs za dodjelu grantova za potprojekte istraživanja i razvoja

KONKURS ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA/PRIJEDLOGA PROJEKTA

I Uvod

Ministarstvo nauke Crne Gore, u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete realizuje projekat “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost” (INVO), uz podršku kredita dobijenog od Svjetske banke, u cilju iskorišćavanja potencijala ljudskog kapitala Crne Gore kroz relevantna ulaganja u visoko obrazovanje i istraživanje, i u kontekstu održivog i sveobuhvatnog privrednog razvoja. Cilj projekta je pružanje sveobuhvatne podrške, koja je potrebna da se visoko obrazovanje i istraživanje transformiše u glavne ekonomske pokretače Crne Gore. Na ovaj način  doprinijeće se boljem povezivanju Crne Gore sa EU u oblastima nauke i istraživanja, kao i privredne i poslovne politike.

Više

Pages